Raad Het Lied (archief)

Exclusief voor mijn Facebookvrienden ben ik in het vroege voorjaar van 2024 op Facebook de popquiz Raad Het Lied begonnen. Bijgestaan door mijn vriend en idool Kermit de Kikker, die juryvoorzitter is en zo nu en dan speciale gasten ontvangt, wordt er iedere werkdag een A.I.-gegenereerde afbeelding getoond, aan de hand waarvan de speler een bekend lied moet raden.

De quiz heeft inmiddels verschillende formats gehad en zich daarmee aangepast aan de wensen van de deelnemers en toeschouwers. Het begon allemaal als een grap, waar enorm veel positieve reacties op kwamen. Dat stimuleerde mij om door te gaan met deze popquiz. Al snel stond ik iedere avond tussen 9 en 10 uur klaar om om de tien minuten een te raden afbeelding online te zetten. Maar dat werd al snel een soort ‘overkill’, en heb ik besloten om dat alleen nog op de vrijdag- zaterdag- en zondagavond te doen. Dat was ook het moment om een geanimeerde jury in het leven te roepen, voorgezeten door Kermit de Kikker.

Tijdens deze weekendsessies werd Kermit bijgestaan door speciale gasten, wat soms tot hilarische situaties leidde. In die tijd is ook het beoordelingssysteem wat nu nog steeds in gebruik is in het leven geroepen; een 👍🏻 als bedankje voor het meedoen, maar het antwoord helaas niet goed is, en een ❤ als het juiste antwoord is gegeven. Soms figureert Kermit zélf in een afbeelding van Raad Het Lied.

De weekendsessies zijn gebleven tot en met het paasweekeinde van 2024. Daarna presenteren Kermit en Raymond de quiz met een enkel te raden afbeelding, ’s morgens op iedere werkdag. De dagwinnaars krijgen als prijs een digitaal certificaat.

Hieronder zijn de liedjes te zien die vanaf het begin de revue hebben gepasseerd. Hiernaast vind je een link naar de Raad Het Lied playlist op Spotify.