Vijf verhaaltjes voor het slapen gaan

Richard Robart, vader van twee kinderen (waaronder ik) en vier kleinkinderen, stond bij familie, vrienden en kennissen bekend om zijn geestigheid en creativiteit. Maar vooral ook om zijn spontaniteit. Zo schreef hij, zomaar uit het niets, op een mooie zomerdag in 2005 een vijftal schitterende korte verhalen. Geïnspireerd door zijn kleinkinderen en bedoeld voor alle kinderen. Hoewel hij daar wel wat vage plannen voor had, heeft hij deze verhaaltjes nooit zelf kunnen publiceren. Mijn vader was namelijk al vanaf zijn dertigste behoorlijk ziek. Na de zomer van 2005 ging het snel slechter met hem en op 6 mei 2009 is hij uiteindelijk overleden aan de gevolgen van een ernstige nierziekte.
Om zijn wens toch nog in vervulling te laten gaan, heb ik in 2015 de stap genomen om deze Vijf Verhaaltjes Voor Het Slapen Gaan toch nog te publiceren, zodat ze niet verloren gaan. Het is gratis en voor niets en voor iedereen te downloaden op deze website. Er is ook een Engelstalige versie. Heeft u daar behoefte aan, neemt u dan contact met mij op via vijfverhaaltjes@robart.nl.
Mocht u deze verhaaltjes kunnen waarderen, doet u mijn vader, mij en duizenden anderen dan een plezier en doneer een bescheiden bedrag aan de Nierstichting. U kunt dit doen via
www.nierstichting.nl. Uw donatie wordt op prijs gesteld. Ik wens u en uw kinderen, ook namens mijn vader, veel (voor)lees plezier.


Door op de afbeelding hiernaast te klikken/tikken kunt u de uitgave in pdf-vorm downloaden.
Werkt dat niet? Klik dan hier.


Wiki: er bestaan van de Engelstalige versie tien gedrukte exemplaren. Deze zijn speciaal uitgegeven voor een school in Ghana. Deze school is particulier gefinancieerd door mijn goede vrienden Gerrie en Gerrit en staat sinds de bouw onder hun toeziend oog. Zij wonen tegenwoordig in Ghana.


Ter nagedachtenis van mijn vader;
Richard John Robart: *1 juni 1933 – †6 mei 2009

Raymond Robart, augustus 2015
Met dank aan Raimond Bos

En met dank aan Edith Buchanan (AUS) en Ed Robart (AUS) voor de Engelse vertaling.